Elisabeth Lyckevall

2:e vice ordförande i Kommunfullmäktige
Kontaktinformation:
Telefon: 0702-90 44 34
E-post: elisabeth.lyckevall@kungsbacka.se 

Elisabeth Lyckevall är 2:e vice ordförande i Kommunfullmäktige

Hur väcktes ditt politiska engagemang?
Jag har nog tidigt varit politiskt intresserad pga att min pappa ofta pratade om politik och arbete vid middagsbordet i mitt föräldrahem.
Sedan när jag själv blev mamma till mina flickor var jag hemma under några år, vilket var vanligt då. Reagerade ofta vid middagsbordet
eller på kvällen när man såg nyheterna på tv och när jag läste dagstidningen om vad som hände i Sverige och världen. Arbetade också några år på bank, där man såg skillnader i behandlingen mellan arbetare och tjänsteman. Jag retade mig på det och kommenterade ofta beslut som blev tagna med ” att den killen eller tjejen, eller den arbetaren som söker lån, bostadslån och får avslag, kanske är den som får ett stort arv en dag och då kommer ihåg den bank som stöttade honom/henne.

Vad brinner du för i politiken? Vilka är dina hjärtefrågor?
Jag brinner idag för rättvisan, det blir aldrig bra om vi hanterar människor på ett ojämlikt sätt. Sedan måste vi hantera kvinnor och män samt deras löner/ arbete på ett bra och jämlikt sätt. Mina hjärtefrågor är nog att vi som politiker skall stå upp för och stötta de människor i samhället som behöver oss mest, på IFO,FS och VO. De minsta i vårt samhälle som inte själv alltid kan göra sin röst hörd. Där skall vi stå upp för dem och deras situation.

Klicka här för att se alla Elisabeth politiska uppdrag i Kungsbacka kommun

facebook Twitter Email