Därför är det viktigt att du röstar i EU-valet!

Den 6–9 juni 2024 är det EU-val. Då går miljontals européer till valurnorna för att forma den europeiska demokratins framtid. Det är ett unikt ögonblick där vi tillsammans bestämmer hur Europeiska unionens framtid ska se ut. Att rösta är alltid viktigt – i kommunvalet, regionvalet, riksdagsvalet och EU-valet.

EU har lagar om det mesta, som jordbruk, internet, gränser, teve, mat, miljö och fiske. Det EU bestämmer har stor betydelse för oss i Sverige. Genom att rösta i EU-valet kan du påverka dessa beslut och vara med och forma den gemensamma politiken. Här är några skäl till varför det är viktigt att rösta:

  1. Demokratiskt deltagande: Genom att rösta uttrycker du din åsikt och deltar i den demokratiska processen. Din röst är ett sätt att påverka och göra din röst hörd.
  2. Europas framtid: EU-valet handlar om att välja politiker som kommer att påverka EU:s framtid. Genom att rösta kan du vara med och forma den europeiska politiken och bidra till ett starkt och sammanhållet Europa.
  3. Viktiga frågor: EU har befogenheter inom många områden, från handel och miljö till mänskliga rättigheter och forskning. Genom att rösta kan du påverka dessa frågor och se till att de representerar dina värderingar och intressen.
  4. Solidaritet: EU är en gemenskap av länder som arbetar tillsammans för att lösa gemensamma utmaningar. Genom att rösta visar du solidaritet med andra européer och bidrar till ett starkt och enat Europa.

Så ta chansen och rösta i EU-valet – din röst gör skillnad!

Läs mer om vår politik i EU här!

facebook Twitter Email